Skip to main content

Æggekage med snacktomater og forårsløg

Denne lækre æggekage med snacktomater og forårsløg kombinerer friske, sprøde grøntsager med luftige æg for en sund og tilfredsstillende ret. Perfekt til en hurtig morgenmad eller en let aftensmad, denne æggekage er både nem at lave og fuld af smag.

Samlet tid
15 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 2 servering(er)

  • 2 spsk.
    Olivenolie til stegning
  • 8 stk.
    Æg
  • 2 stængler
    Forårsløg
  • 10 stk.
    Snacktomater
  • 1 spsk.
    Cayennepeber
  • 1 dl.
    Mælk

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min.
  • Tilberedningstid
    10 min.

Fremgangsmetode

  1. Slå æggene ud i en skål, hæld mælk og cayennepeber i og pisk det hele til en samlet masse.

  2. Snit forårsløgene i små ringe og skær tomaterne over på halv.

  3. Varm en pande op, som må komme i ovnen – for den skal i ovnen senere.

  4. Hæld olivenolien i panden og lad den varme godt op på mellemhøj varme.

  5. Tilsæt de snittede forårsløg og steg dem af til de er brunet let af.

  6. Hæld nu æggemassen i panden og rør det hele godt rundt, så det ikke brænder fast i panden, men også så du laver en form for våd røræg.

  7. Når du har en våd røræg, som dækker hele bunden af panden, tages panden af kogepladen og tomaterne lægges ned i æggemassen med skindsiden nedad. Se evt. billedet i galleriet.

  8. Sæt det hele i ovnen på 180 grader varmluft og “bag” det i 10 minutter.

  9. Nu er æggekagen klar, og lige til at spise! Velbekomme.

Går godt til