Skip to main content

Bagte æg i en sennepssovs m. mjød

Mjøden giver en dejlig rund sødme til sovsen, som klæder æggene rigtig godt. Især hvis man lige smider det på et ristet brød.

Samlet tid
40 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 5 stk.
    Æg
  • 1 lille
    Porre
  • 1 stk.
    mellemstor gulerod
  • 1 stk.
    Rødpeber
  • 1,5 dl.
    Mjød
  • 300 ml.
    Fløde
  • 20 gr.
    Smør
  • 1 spsk.
    Olie
  • 1 spsk.
    Dijon sennep
  • 30 gr.
    Parmesan
  • 1 tsk.
    Friskkværnet peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    30 min

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 180gr varmluft.

  2. Skær grønsagerne i små tern og kom dem i en sauterpande eller lignende som kan tåle at komme i ovnen, sammen med smør og olie.

  3. Steg grønsagsternene bløde og tilsæt der mjøden.

  4. Kog mjøden næsten helt ind, og kom derefter fløde, sennep og parmesan i panden.

  5. Giv det et opkog og slå da æggene i panden.

  6. Stil panden i ovnen og bag det i 20 min.

  7. Imens kan du evt. riste lidt brød til.

  8. Server det hele varmt.

  9. Velbekomme.

Går godt til