Skip to main content

Blåbær bacon jam

Bacon og blåbær, what’s not to like? Denne jam kan bruges til nærmest alt. Den kan bruges ovenpå en hotdog, i en burger, på et stykke toastbrød, på en omelet – ja jeg kunne blive ved, kun fantasien sætter grænser her!

Samlet tid
20 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 200 gr.
    Bacontern
  • 2 stk.
    Banan skalotteløg
  • 125 gr.
    Blåbær
  • 150 ml.
    Skovmjød
  • 1 spsk.
    Hvidvinseddike

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    2 min.
  • Tilberedningstid
    18 min.

Fremgangsmetode

  1. Start en pande op og steg bacontern til de er godt brunet – ikke så de er sprøde, men bare brunet.

  2. Imens baconternene steger, kan du snitte skalotteløgene i fine skiver.

  3. Tilsæt de snittede løg til panden når baconternene er brunet.

  4. Skru ned for varmen på 2/3 dele varme og lad løgene brune godt af.

  5. Når løgene er brunet, tilsættes blåbær. De skal varmes godt op så de er nemme at poppe.

  6. Hvis ikke blåbærene popper selv, kan du lige trykke med en ske eller en paletkniv.

  7. Sørg for at røre det hele godt sammen og tilsæt så mjød og eddike og rør det godt sammen også.

  8. Lad det hele småsimre lidt så det bliver lidt tykkere og ikke så flydende.

  9. Når det føles mindre vandet og mere tykt er det klar – hæld det i en skål og lad det køle lidt af inden servering.

    Velbekomme!

Går godt til