Bun Bo – Vietnamesisk oksekød suppe

Samlet tid
5-24 timer
Sværhedsgrad
Avanceret
Simple Tasty Recipes

Ingredienser til 6 personer servering(er)

  • 2
    Okseben med lidt kød
  • 1
    Ribbensteg
  • 8-12 stængler
    Citrongræs
  • 1 hoved
    Hvidløg
  • 3
    Zittauerløg
  • 1/2
    Chilli (uden kerner)
  • 1/2 dl.
    Sesamolie
  • 1/2 dl.
    Andefedt
  • 1 dl.
    Fiskesovs
  • 4 spsk.
    Paprika
  • 2 tsk.
    Røget paprika
  • 2x2x3 cm.
    Ingefær
  • 2 spsk.
    Salt
  • 2-4 l.
    Vand
  • TOPPING
  • Bønnespire
  • Forårsløg
  • Thaibasilikum
  • Frisk koriander
  • Citron
  • Soja
  • Chilliolie

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    1 time
  • Tilberedningstid
    4-24 timer

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. tænd ovnen på 250 grader og kog 2-4 l vand i en gryde.

  2. læg alle benene på en bradepande og salt det.

  3. steg benene i ovnen i ca 15 min.

  4. imens varmes olie og fedt op, ved middelvarme, i en stor gryde (7-10 l)

  5. tilsæt chilli, hvidløg, ingefær, citrongræs og løg.

  6. lad det svitse stille og roligt imens kødet bliver færdigt.

  7. tag kødet ud.

  8. Tilsæt paprikaerne i gryden og lad svitse kort, pas på det ikke brænder på.

  9. kom fiskesovsen i gryden og rør rundt

  10. Hæld 1 l vand i gryden

  11. kom alle benene op i gryden

  12. hæld vand i til det dækker benene

  13. kog det op

  14. læg låg på og skru ned så det simre.

  15. lad det simre i mindst 4 timer. – optimalt simre i 4 timer så sluk, og lad det stå til det er 65 grader, og så varm det op til kogepunktet igen til servering

  16. salt ribbenstegen og sæt den i ovnen ved 165 grader 3 timer inden servering.

  17. salt ribbenstegen og sæt den i ovnen ved 165 grader 3 timer inden servering.

  18. Lav topping

  19. snit forårsløg, thaibasilikum og koriander og bland det sammen.

  20. skyl bønnespirene

  21. skær ribbenstegen ud i skiver

Noter

 

 

 

Går godt til
Følg os på instagram

© 2020 - Madhalla. All rights reserved.