Butter Chicken
Denne ret er kendt for sin bløde og fyldige konsistens, der smelter i munden og efterlader en behagelig smag af krydderier og urter. Butter chicken er en ægte smagsoplevelse, der kan nydes med ris, naan brød eller andre indiske tilbehør.
Ingredienser til 4 servering(er)
MARINADEN Find en skål og riv citronskalen ned i den. Pres saften fra citronen derned og tilsæt resten af ingredienserne til marinaden Skær kyllingebrystet i små stykker, gerne på 2 cm. tern ca. og put kyllingen ned til marinaden. Lad kyllingen hvile i marinaden i minimum en time i køleskabet, helst natten over. SAUCEN Skyl chilien, og fjern evt. kerner, hvis du ikke ønsker, at den bliver for stærk – smag dig evt. frem. Hak den fint. Skræl ingefæren og riv den fint på et rivejern. Skyl tomaterne og hak dem groft. Hak løg og hvidløg fint. Varm en stor gryde med olien og tilføj nu løg, hvidløg, chili, ingefær, bukkehornsfrø og garam masala og sauter det i ca. 10 minutter eller indtil løgene er bløde. Tilsæt tomaterne og kog det i ca. 15 minutter ( glæd dig, det dufter fantastisk ) Blend det hele i en blender, eller med en stavblender, til massen er helt fin og cremet. Tilsæt derefter din marinerede kylling til gryden og lad det koge i 15 minutter. Når det har kogt i 15 minutter, tilsættes fløde og det hele skal nu simre på lav varme i 5 minutter. Smag på det, og hvis du føler det mangler salt eller peber, kan du altid smage det til med det. Nu er den klar, og her kan du servere ris og naanbrød til, eller bare en af delene. Pynt evt. med mandelsplitter eller mandelflager – det knaser på en lækker måde 😉 Samlet tid
Fremgangsmetode