Skip to main content

Chobonara

Ja, det er måske ikke et navn man har set før, og det er selvopfundet – så det giver god mening!
Det er tæt på det man kender som en carbonara, men jeg har erstattet guancialen med chorizopølse i stedet. Det er for at få en mere pikant og krydret pastaret.

Samlet tid
20 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 2 servering(er)

  • 100 gr.
    Hård chorizo pølse
  • 1 stk.
    Æg
  • 3 stk.
    Æggeblomme
  • 50 gr.
    Revet Pecorino Romano
  • 1 tsk.
    Friskkværnet peber
  • 250 gr.
    Pasta Rigatoni
  • 1 spsk.
    Havsalt til pastavand

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min.
  • Tilberedningstid
    15 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at sætte en gryde over med vand og salt til at koge pastaen i – når vandet koger tilsættes pastaen og koges efter posens anvisninger

  2. Imens pastavand kommer i kog, skæres chorizopølsen i små tern og steges på en pande ved mellemhøj varme. Pas på at det ikke brænder på.

  3. Når chorizoen er stegt sprød, hældes olien der er dannet fra chorizoen fra og gemmes til brug senere.

  4. Tag en skål og tilsæt æg, pecorino og peber og mix det godt sammen.

  5. Rør nu den overskydende chorizoolie i æggeblandingen og mix det hele til en samlet masse.

  6. Når pastaen er kogt hældes vandet fra og pastaen tilsættes skålen med æggeblandingen og røres godt sammen – varmen fra pastaen vil tilberede ægget og smelte osten til en lækker cremet konsistens.

  7. Nu er du klar til at servere, så hæld den cremede pasta i en dyb tallerken og drys så med den stegte chorizo og riv lidt mere pecorino ud over – velbekomme!

Går godt til