
Chobonara
Ja, det er måske ikke et navn man har set før, og det er selvopfundet – så det giver god mening!
Det er tæt på det man kender som en carbonara, men jeg har erstattet guancialen med chorizopølse i stedet. Det er for at få en mere pikant og krydret pastaret.
Ingredienser til 2 servering(er)
- 100 gr.Hård chorizo pølse
- 1 stk.Æg
- 3 stk.Æggeblomme
- 50 gr.Revet Pecorino Romano
- 1 tsk.Friskkværnet peber
- 250 gr.Pasta Rigatoni
- 1 spsk.Havsalt til pastavand
Samlet tid
-
Forberedelsestid5 min.
-
Tilberedningstid15 min.
Fremgangsmetode
-
Start med at sætte en gryde over med vand og salt til at koge pastaen i – når vandet koger tilsættes pastaen og koges efter posens anvisninger
-
Imens pastavand kommer i kog, skæres chorizopølsen i små tern og steges på en pande ved mellemhøj varme. Pas på at det ikke brænder på.
-
Når chorizoen er stegt sprød, hældes olien der er dannet fra chorizoen fra og gemmes til brug senere.
-
Tag en skål og tilsæt æg, pecorino og peber og mix det godt sammen.
-
Rør nu den overskydende chorizoolie i æggeblandingen og mix det hele til en samlet masse.
-
Når pastaen er kogt hældes vandet fra og pastaen tilsættes skålen med æggeblandingen og røres godt sammen – varmen fra pastaen vil tilberede ægget og smelte osten til en lækker cremet konsistens.
-
Nu er du klar til at servere, så hæld den cremede pasta i en dyb tallerken og drys så med den stegte chorizo og riv lidt mere pecorino ud over – velbekomme!