Skip to main content

Chokoladekage m. mjød og kokoscreme

Chokoladekage med mjød i dejen og et lag kokossmørcreme på toppen – smagen minder lidt om en Bountybar. Den er saftig og blød, og kokoscremen gør den ekstra lækker. En skøn kombination af chokolade og kokos, der er svær at modstå.

Bradepandenemål 29×37 cm

Samlet tid
1 time og 30 min inkl. afkøling
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 12 servering(er)

  • 175 gr.
    Mel
  • 250 gr.
    Sukker
  • 100 gr.
    Brunfarin
  • 35 gr.
    Kakaopulver
  • 1 spsk.
    Bagepulver
  • 1 spsk.
    Vaniljesukker
  • 200 ml.
    Mjød
  • 3 stk.
    Æg
  • 250 gr.
    Smør
  • Kokoscreme
  • 200 gr.
    Blødt smør
  • 200 gr.
    Flormelis
  • 4 stk.
    Æggeblommer
  • 1 tsk.
    Vaniljeessens
  • 40 ml.
    Fløde
  • 200 gr.
    Kokosmel
  • + 100 gr.
    kokosmel til at drysse med.

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    40 min

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 175 gr.

  2. Kom mel, sukker, brunfarin, kakaos, bagepulver og vaniljesukker i en skul og bland det hele sammen således at det er uden klumper.

  3. Smelt smøret i en gryde.

  4. Kom æg og mjød i melet og pisk det sammen.

  5. Tilsæt smøret og pisk til dejen syntes at være glat.

  6. Kom bagepapir i bradepanden og hæld dejen ned i bradepanden.

  7. Bag kagen i 40 min, inden den tages helt ud bør du teste, om du kan skikke en smørkniv i dejen og trække den op uden at der er dej på, sker dette er kagen færdig.

    Du kan med fordel tage smøret ud af køleskabet, imens kagen bager sig færdig.

  8. Lad den køle af til den er rumtemperatur.

  9. Kom nu den bløde smør, flormelis, vanilijeessens og fløde i en skål og pisk det sammen.

  10. Bland nu 200gr  kokosmel i smørcremen. Og fordel det på toppen af kagen.

  11. Drys med kokos.

  12. Velbekomme.

Går godt til