Skip to main content

Confiteret hvidløg

Confiteret hvidløg er en lækker ting at mose og putte på et stykke ristet brød, eller på din pizza for at give ekstra smag!

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 3 hoveder
    Hvidløg
  • 500 ml.
    Olivenolie
  • 2 kviste
    Rosmarin

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    50 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at pille alle hvidløgsfed ud af hvidløgshovederne

  2. Sæt en lille gryde over, hvor du hælder olivenolie og hvidløg i. Olien skal dække hvidløgene, så tilføj gerne mere olivenolie, hvis nødvendigt.

  3. Lad det simre ved mellemlav varme i godt 50 min. eller til hvidløgene er bløde.

  4. Gem det hele i en glasbeholder, f.eks. et syltetøjsglas – det kan opbevares sådan i 3 uger.

    Olien vil også tage smag af hvidløgene og kan bruges til alt fra stegning til dressinger.

Går godt til