Skip to main content

Cremet løgsovs m. Gnocchetti og mjød

Bagte løg og gylden mjød – blendet, siet og rundet med fløde til en intens løgsovs. Herefter vendt med små, bløde gnocchetti, der suger alt den dybe smag til sig. En ret, der føles både rustik og raffineret på samme tid.

Samlet tid
ca. 2 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 500 gr.
    Gnocchetti
  • 1.5 kg.
    Løg
  • 1 stk.
    Svampebouillon
  • 2 dl.
    Evighedsmjød el. andet mjød
  • 250 ml.
    vegansk Fløde el. alm.
  • 1 l.
    Vand
  • smag til med
    Salt og Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    1 time og 45 min.

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 175 gr.

  2. Skræl løgene  og og kom dem i et ovnfast fad.

  3. Hæld mjøden i og drys lidt salt over løgenen.

  4. Kom fadet i ovenen i ca. 1.5 time

  5. Efter 1.5 time, tages løgene ud af ovenen og den yderste tørre skal tages af, hvor resten af løget kommes i en gryde.

  6. Kom vand i gryden med løg og bring det i kog og lad det koge i 5 min.

  7. Kom fløde i og blend det hele sammen.

  8. Si sovsen igennem en fin si og kog den ind til 1/3. sammen med en svampebouillon.

  9. Samtidigt koges vand til gnocchetti, og gnocchetti’erne koges efter henvisningerne på pakken.

  10. Vend det hele sammen og pynt evt.  med friske asparges.

  11. Velbekomme.

Går godt til