Skip to main content

Ekstra cremet hummus

Hummus er lækkert, men ofte er hummus ret chunky og grynet. Det her er en opskrift der får hummus op på et helt nyt niveau.

Samlet tid
24t. 50 min.
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 100 gr.
    Tørrede kikærter
  • 350 ml.
    Vand til kogning
  • 1/2 tsk.
    Natron
  • 20 ml.
    Olivenolie
  • 90 gr.
    Tahin
  • 50 ml.
    Citronsaft
  • 1/2 tsk.
    Salt
  • 1/2 spsk.
    Spidskommen
  • 36 gr.
    Isterninger

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    24 timer
  • Tilberedningstid
    50 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at udbløde kikærterne i vand i 24 timer.

  2. Når de 24 timer er gået, hældes vandet fra.

  3. Hæld de drænede kikærter i en gryde med vand og natron og bring det i kog.

  4. Lad det koge til kikærterne er moste – hold øje med at det ikke brænder fast i bunden af gryden, så husk at røre i det en gang imellem.

  5. Når kikærterne er kogte hældes de i en foodprocessor eller blender og blendes sammen med citronsaft, salt, spidskommen og tahin.

  6. Når det er blendet godt, skrabes kanterne for grove stykker og der tilsættes isterning, og olivenolie.

  7. Blend det hele igen til en cremet konsistens og smag eventuelt til med mere citron og salt.

  8. Så er vi klar til servering – den kan serveres lun, som den er nu, men den kan også køles ned før servering – så er den nemmere at forme.

Går godt til