Ingredienser til 8-10 servering(er)
- 500 gr.Koldt mel
- 300 gr.Koldt Vand
- 50 gr.Sukker
- 25 gr.Gær
- 7 gr.Fint salt
- 250 gr.Smør
- Kagecreme
- 1 stangVanilje
- 200 gr.Mælk
- 2 stk.Pasturiseret æggeblommer
- 40 gr.Sukker
- 10 gr.Majsstivelse
Samlet tid
-
Forberedelsestid2.5 time inkl. nedkøling af mel, æltning og foldning
-
Tilberedningstid25 min
Fremgangsmetode
-
Start med at læg smøret i mellem 2 stykker bagepapir og bank det ud til det måler 25×18 cm. og læg det derefter på køl.
-
Start med cremem så den er kold, når den skal bruges.
-
Flæk vaniljestangen og og skrab kernerne ud, og masser det rund i lidt sukker.
-
Kom det i en gryde sammen med mælk, æggeblommer, majsstivelse og sukkeret.
-
Varm det op ved middelvarme til det tykner og tag det da af varmen og stil det på køl.
-
Tag en stor skål og kom vand og opløs gæren i vandet.
-
Kom 1/3 af melet i skålen og rør det ud i det.
-
Tilsæt resten af mel, salt og sukker i skålen og ælt det godt sammen, således at dejen bliver glat og smidig.
-
Når den er færdig æltet rulles dejen ud i 25×35 cm.
-
Læg den koldplade smør på den ene halvdel af dejen og klem kanten sammen, så den er lukket helt inde.
-
Rul nu forsigtigt dejen ud i 20x45cm . Man skal rulle uden at trykke for meget.
-
Flod nu 1/3 af den lange side af dejen ind over sig selv, fra den ene siden, og den anden siden foldes ind over. Nu skulle dejen gerne ligge i 3 lag.
-
Tildæk dejen og kom den på køl i 20 min.
-
Gentag denne process 2 gange mere, og du opnår de famøse 27 lag.
-
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
-
Efter de sidste 20 min på køl, rulles dejen ud så den har ca. 2 cm. i højden.
-
Skær eller stik den ud i den ønskede størrelse. Gerne så du får ca. 8-10 stk
-
Kom dem på bagepapir og bag dem i 25 min.
-
Imens piskes 250 ml fløde til skum og kagecremem vendes rundt i flødeskummen, og kom det i en sprøjtepose.
-
Lad dem køle af inden de skæres over.
-
Kom en klat pistachecreme/marmelade/nutella i miden af den overskåret bolle og sprøjt flødeskummen omkring.
-
Læg låg på og drys dem med flormelis.
-
Velbekomme.