Skip to main content

Gyros krydret kylling

Gyros kan laves på mange måder og med meget forskelligt indhold. Denne gang har jeg fokuseret på kyllingelår i en lækker krydderiblanding!

Samlet tid
40 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 800 gr.
    Kyllingelår filet uden ben
  • 2 spsk.
    Solsikkeolie
  • KRYDDERI BLANDING
  • 3 spsk.
    Tørret oregano
  • 3 spsk.
    Paprika
  • 2,5 tsk.
    Spidskommen
  • 2,5 tsk.
    Hvidløgspulver
  • 4,5 tsk.
    Fint salt
  • 2 tsk.
    Friskkværnet peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    20 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at lave krydderiblandingen – det er bare at hælde alle krydderierne i en skål og mixe det godt sammen.

  2. Tag kyllingelår fileterne og skær dem ud i tern af ca. 2×2 cm.

  3. Når alt kylling er skåret varmes en pande op og der tilsættes olie.

  4. Når olien er varm tilsættes kyllingen og den brunes godt af.

  5. Når kyllingen er brunet af hældes 1/4 del af krydderiblandingen ud over, der er nemlig lavet rigeligt, så du kan bruge det igen en anden gang.

  6. Vend krydderiblandingen godt rundt i kyllingen på panden, så alle de små stykker bliver dækket og steg det i ca. 5 minutter.

  7. Når det er gjort at du klar til at lave en gyros efter din egen smag – vi kan anbefale at man bruger salat, tomat, agurk, friske rødløg og pommes frites – ja, pommes frites.

  8. Velbekomme!

Går godt til