Kalvemørbrad på stegt ciabatta m. ostesauce
En lækker snack som sagtens kan gå for at være aftensmaden, men også som en lille appetitvækker hvis man vil være lidt ekstra fancy til middagen med vennerne!
Ingredienser til 4 servering(er)
Start med at varme ovnen op på 200 grader C og begynd så at stege dit stykke kalvemørbrad i en meget varm pande med olivenolie. Det skal brunes på alle sider. Når kalvemørbraden er brunet, lægges det i et ildfast fad og overdrysses med flagesalt, så der er salt hele vejen rundt. Den skal nu tilberedes i 25-30 minutter i ovnen, eller til kernetemperaturen når 53 grader. – Vi går efter en medium-rare, det er det lækreste og nemmeste at tygge over. Imens at kalvemørbraden tilberedes i ovnen kan vi gå i gang med ostesaucen! Start en lille gryde op og smelt smøret sammen med salviebladene. Når salviebladene er blevet mørkegrønne og krøllet sammen, tages de ud af smøret – de var kun med til at give smag. Riv Pecorino Romano ud på en tallerken. Hæld først piskefløden i gryden med smør og derefter det revede ost. Lad det komme op at koge, men vær opmærksom på at det ikke må brænde fast i bunden af gryden. Når saucen tykner, smages der til med salt og peber – salt kan være unødvendigt da osten er meget salt i forvejen, men det er op til dig at smage dig frem til. Når kalvemørbraden er færdig, tages den ud af ovnen og lægges på en rist eller et bræt, hvor den kan få lov at hvile i ca. 5-6 minutter. Imens den hviler, kan du skære ciabattabrødet i skiver af ca. 1 cm. tykkelse, sætte dem på en bageplade og dryppe olivenolie ud over skiverne inden de sættes i ovnen i 3-4 minutter. Nu kan du skære kalvemørbraden ud i skiver af ca. 1 cm. tykkelse, så de er klar til at blive lagt på skiverne af ciabatta. Når brødet er blevet sprødt, tages det ud og der ligges en skive af kalvemørbrad ovenpå en skive brød, og derefter hældes en lille spiseske ostesauce ovenpå – drys med frisk og flagesalt. Samlet tid
Fremgangsmetode