Skip to main content

Kransekage

Er du klar til nytår og vil du lige give årets sidste aften en ekstra kærlig hånd? Hvorfor så ikke lave kransekagen selv? Det er faktisk utroligt nemt, og så er det noget man kan hygge sig med at lave, sammen med familien eller vennerne.

Godt nytår fra Madhalla!

Samlet tid
1 t. 40 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 12 servering(er)

  • 500 gr.
    Marcipan
  • 100 gr.
    Flormelis
  • 75 gr.
    Æggehvide
  • 4 gr.
    Havsalt (flagesalt)
  • Glasur
  • 100 gr.
    Flormelis
  • 25 gr.
    Æggehvide (pasteuriseret)

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min.
  • Tilberedningstid
    1 t. 10 min.

Fremgangsmetode

  1. Hæld marcipan, flormelis, æggehvide og salt op i en skål og rør det godt sammen, til det bliver en samlet masse.

  2. Gør en bageplade klar med bagepapir på.

  3. Gør dine hænder våde ( hav evt. en skål med vand stående ), det vil gøre det nemt at tage kransekagemassen op og forme den til de ønskede forme.

  4. Form alle dine stykker kransekage, og når det er gjort, skal de lige stå og tørre en times tid.

  5. Varm ovnen op til 175 grader varmluft, og bag kransekagen i 12-14 minutter, eller til de er gyldenbrune.

  6. GLASUR

  7. Bland flormelis og æggehvide sammen til en samlet masse.

  8. Put glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul, helst for småt end for stort til at starte med, det er umuligt at lave mindre igen, hvis man først har klippet for stort et hul.

    Har du ikke en sprøjtepose, kan en frostpose også bruges, eller bare lidt friskt svingen med en gaffel over kransekagen.

  9. Pynt nu dine kransekagestykker som du ønsker, og lad det stå og tørre igen i en times tid.

  10. Så er de klar til servering!

    Godt nytår!

Går godt til