Skip to main content

Kylling korma

Kylling Korma er en cremet og lækker hverdagsklassiker med masser af smag. Den har en blød og fyldig sauce, og du kan selv styre, hvor stærk den skal være. Perfekt til både store og små!

Samlet tid
60 min, helst 12 timer, men kan sagtens laves uden at kyllingen skal marinere i så lang tid.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • Korma Marinaden
  • 600 gr.
    Kyllingfilet
  • 150 gr.
    Græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk.
    Garam masala
  • 1 spsk.
    Gurkemeje
  • 2 spsk.
    Revet frisk ingefær eller 1 tsk pulver
  • 5 fed
    Hvidløg (revet)
  • 1 stk.
    Lime (Saften)
  • 1 spsk.
    Chiliflager
  • Selve retten
  • 3 store
    Løg
  • 140 gr.
    Tomat pure
  • 400 ml.
    Kokosmælk
  • 100 gr.
    Cashewnødder el mandler
  • 1/2 dl.
    Olie
  • 2 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 1 spsk.
    Salt
  • Tilbehør
  • 500 gr.
    Basmatiris
  • 1 bundt
    Koriander
  • 100 gr.
    Hakkede cashewnødder

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15
  • Tilberedningstid
    45

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Skær kyllingfileten i små stykker om kom det i en beholder sammen med alle ingredienserne til marinaden.

  2. Rør det godt sammen og lad det gerne stå i køleskabet i mindst 12 timer. Det er dog ikke nødvendigt, man for en fantastisk ret selvom de bare marineres i 10 min.

  3. Varm en sauterpande op ved middelvarme med olien i.

  4. Skær løgene i tyndeskiver og kom skiverne i panden.

  5. Steg løgene til de er bløde og er begyndt at blive lidt brune.

  6. Imens vejes cashewnødderne af og blendes sammen med 1/2 dl vand

  7. Kom da kyllingestykkerne med marinaden på i panden og steg det lidt af.

  8. Tilsæt nu kokosmælk, tomatpure og blendede cashewnødder i panden.

  9. Bring det i kog under omrøring, skru så ned for varmen og læg låg på panden.

  10. Lad det simre i 30-40 min

  11. Imens koges risene efter anvisningerne på pakken.

  12. Server det hele sammen og pynt med nødder og koriander

  13. Velbekommme.

Går godt til