Skip to main content

Marcipan-havregrynskugler

Anina Lunas lækre julekugler – en opskrift som vi elsker herhjemme! Det giver lige lidt ekstra at bruge marcipan i havregrynskuglerne, især nu her til jul!

Samlet tid
2 timer.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 30 servering(er)

  • 65 gr.
    Flormelis
  • 3 tsk.
    Vaniljesukker
  • 2 spsk.
    Kakaopulver
  • 2 dl.
    Havregryn
  • 100 gr.
    Marcipan groftrevet
  • 75 gr.
    Blødt smør
  • 1-2 spsk.
    Appelsinjuice uden frugtkød
  • 1 dl.
    Kokosmel

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    1 t. 50 min.

Fremgangsmetode

  1. Riv marcipanen ned i en skål og tilsæt vaniljesukker, kakaopulver, havregryn, smør og appelsinjuice til marcipanen. Vær forsigtig med appelsinjuicen, da den ikke må blive for våd.

    – Kokosmelen bruges senere.

  2. Ælt det hele godt sammen med hånden og når det er gjort, sættes det på køl i 1-2 timer.

  3. Når dejen er færdig med at køle ned, tages den ud og der tages der stykker af dejen ud med en teske og de stykker rulles til kugler på ca. 3 cm. i diameter.

  4. Hæld kokosmel op i en skål og tril havregrynskuglerne i kokosmelen, til de er helt dækket.

  5. Nu er de klar til servering – velbekomme!

Går godt til