Skip to main content

Mjødglaseret gulerødder m. en creme på græskyoghurt

Den søde glaseret gulerod bliver komplimenteret af den sylige creme. Det er fantastisk tilbehør til næsten alle retter.

Samlet tid
35 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 4-5 store
    Gulerødder
  • 30 gr.
    Smør
  • 2 spsk.
    Olie
  • 2 stk.
    Laurbærblade
  • 4 fed
    Hvidløg
  • 1 spsk.
    Sukker
  • 1 dl.
    Mjød
  • Cremen
  • 3 spsk.
    Græskyoghurt 10%
  • 1 fed
    Hvidløg
  • 30 gr.
    Parmesan
  • smag til med
    Salt og Friskkværnet peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min
  • Tilberedningstid
    30 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Vavrm en pande op med smør, laurbærblade, hvidløg og olie ved middelvarme.

  2. Imens skrælles gulerødderne og halves.

  3. Kom dem på panden med den flade side nedad og lad dem blive brunet.

  4. Imens laves cremen.

  5. Kom græskyoghurt, revet hvidløg og parmesam, salt og peber i en skål og rør det godt rund.

  6. Når de har fået farve, tilsættes sukker og Mjød, og lad det koge ind til en sirup.

  7. Sluk for blusset inden siruppen bliver for tyk, den må gerne have 4-5 efterdryp på fra en ske.

  8. Tag gulerødderne og skær dem i skykker og placer dem på cremen og hæld siruppen over grulerødderne.

  9. Server det lunt.

  10. Velbekomme.

Går godt til