
Mørbrad bøffer med bløde løg, sovs og kartofler.
Mørbradbøffer med bløde løg og sovs – en dansk klassiker, der smager af mormors kærlighed og søndagsstemning. Her får du saftige bøffer, der svømmer i en sovs så lækker, at selv kartoflerne klapper i deres skind. En ret, der beviser, at det enkle ofte er det bedste – og at bløde løg aldrig går af mode!
Ingredienser til 6-8 servering(er)
Trim svine mørbraden for sener. Skær svine mørbraden ud i skiver på ca. 1,5-2 cm. Tryk svine mørbraden flad. Kom salt og peber på. Skræl kartoflerne, kom dem i en gryde med vand og lad dem koge. Steg mørbrad bøffer på en pande ved høj varme med rigeligt smør. Vend bøfferne når de får en gylden kant, ca 3-4 min på hver side. Læg bøfferne i et ovnfast fad og stil dem i en forvarmet ovn på 125 grader i ca 15 min. Tag løgene og skær i skiver. Steg løgene på en pande med rigeligt smør. Når løgene begynder at få farve og blive klare, tilføj 1 dl vand, salt og peber. Tag gryden som du stegte mørbraden på og kom fløden i, sammen med kartoffelvandet. Tilføj bouillon, lidt jævner og lad sovsen koge op. Når sovsen begynder at blive tyk, tilføj lidt kulør og lad den simre efterfølgende. Tag kødet ud af ovnen og hæld sovsen over, løgene kan servers i fadet eller i en skål ved siden af. Velkommen. Samlet tid
Fremgangsmetode
Flere lækkerier til dig