Skip to main content

Pære belle Helene

Klassisk Pære Belle Helene med et nordisk twist — mjødsyltet pære, silkeblød chokolade og vaniljeis. En simpel, men forførende dessert, der smager af hygge og forkælelse!

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5-6 servering(er)

  • Syltet Pære
  • 5-6 stk.
    Pære
  • 200 ml.
    Evighedsmjød el. alm.
  • 700 ml.
    Vand
  • 200 gr.
    Sukker
  • Chokolade sovs
  • 200 ml.
    Piskefløde
  • 125 gr.
    Mørk chokolade (gerne 80%)
  • Is
  • 150 gr.
    Vaniljeis el. din yndlingsis
  • Evt.
  • 50 gr.
    nødder som pynt

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    45 min

Fremgangsmetode

  1. Kom mjød, vand og sukker i en gryde og bring det i kog.

  2. Imens skrælles pærene, skæres flade i bunden og udstenet fra bunden.

  3. Kom dem op i den kogene lage, og skru ned således at det simre, og lad det simre i 5 min.

  4. Sluk for varmen, og kom det på et glas, eller lad det stå i gryden for at køle ned og trække.

  5. Kom fløden i en lille gryde og bring der op til kogepunktet.

  6. Imens skæres chokoladen i små stykker og kommes op i en skål.

  7. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør det til det er ensartet og glas.

  8. Anret det med 1 klump is, 1 pære og chokoladesovs og evt. nøddedrys.

  9. Velbekomme.

Går godt til