Ingredienser til 1 servering(er)
Rør vand, salt og gær sammen til der ikke er klumper af gær i. Tilsæt tipo 00 melet og rør rundt til det samler sig som en masse. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, sørg for at dejen hele tiden er våd, den må ikke blive tør! Den skal være fast, men gerne “klistret” Rør dejen i 7-8 minutter Bland pesto og olivenolie sammen i en skål Hæld halvdelen af pesto-olie blandingen ud i bunden af en bradepande og sørg for at det fylder hele bunden. Hæld dejen ud i bradepanden og lad den hæve med et varmt fugtigt viskestykke over, ved stuetemperatur i 2 timer. Når dejen er hævet, hældes den sidste del af pesto-olie blandingen ud over og der prikkes fordybninger ned i dejen med fingrene. Drys flagesalt eller anden groft salt ud over focacciabrødet og bag det ved 220 grader i 25 minutter. Tag brødet ud, overhæld eventuelt mere olivenolie da brødet vil suge det til sig, og lad det køle af i 10 minutter før du skærer det ud. Samlet tid
Fremgangsmetode