Skip to main content

Pulled pork kroketter

Kroketter med pulled pork er en fortryllende kombination af sprød ydre og saftigt, smagfuldt fyld. Disse kroketter starter med mørt, langsomt tilberedt pulled pork, som er rig på smag fra en blanding af krydderier og urter.

Samlet tid
12 timer
Sværhedsgrad
Avanceret

Ingredienser til 15 servering(er)

  • 1 kg.
    Pulled pork (se opskrift)
  • 500 gr.
    Kartofler
  • 200 gr.
    Smør
  • 2 spsk.
    Hvedemel
  • 2 stk.
    Æg
  • PANERING
  • 200 gr.
    Panko rasp
  • 1 dl.
    Hvedemel
  • 2 stk.
    Æg
  • 1 spsk.
    Salt
  • 1 tsk.
    Friskkværnet peber
  • FRITURE
  • 2 l.
    Solsikkeolie

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    1 time
  • Tilberedningstid
    11 timer

Fremgangsmetode

  1. Start med at lave pulled pork – se opskriften her

  2. Kog kartoflerne i let saltet vand, til de er helt møre – stik en kniv i dem og hvis de glider let af, er de klar. Skær dem i tern for at få dem tilberedt hurtigere.

  3. Når din pulled pork er færdig hældes det “flåede” kød op i en skål sammen med de kogte kartofler, mel, æg og smør og det hele røres grundigt sammen.

  4. Når det hele er rørt sammen, sættes det på køl i minimum 2 timer.

  5. PANERING

  6. Tag kødet ud af køleskabet og form bolde af det i golfbold størrelse ca.

  7. Hæld mel, salt og peber op på en tallerken og mix det godt, tag en tallerken mere og slå æggene ud og pisk dem godt op og slut af med en tallerken med panko rasp på.

  8. Tag en formet bold af kød, og rul det i melblandingen, til den er dækket af mel, rul den derefter i det piskede æg, til den er dækket af æg og til sidst i panko raspen.

  9. Når alle bolde er rullet i paneringen, er de klar til at blive friturestegt.

  10. Varm en gryde op med olien og varm olien op til 180 grader.

  11. Læg 3 kugler i af gangen og giv dem ca. 4-5 minutter imens du skubber dem let rundt i olien, så de ikke klistrer til hinanden eller gryden.

  12. Når de er gyldenbrune er de klar til at blive taget ud af olien, og kan dryppes af på køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

  13. Nu er du klar til at servere – vi kan klart anbefale at sætte dem på en klat chilimayo og rive lidt hård ost ud over.

Går godt til