Skip to main content

Rosenkål og kylling med bacon

“Æv, jeg hader Rosenkål” er nok en sætning man har hørt en del gange i sit liv, men rosenkål er virkelig lækkert og kan sagtens smage godt – især hvis det bliver suppleret med bacon!

Samlet tid
40 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 2 servering(er)

  • 20 hoveder
    Rosenkål
  • 400 gr.
    Kyllingebryst
  • 200 gr.
    Bacontern
  • 2 spsk.
    Olivenolie til stegning
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Friskkværnet peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    20 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at rense rosenkålen – dette gøres ved at fjerne de yderste 2-3 blade og skære bunden af ( ca. 5 mm. af bunden )

  2. Når rosenkålen er renset, kan den skæres i 4 dele, og så er de klar til at komme i panden, men lad os lige starte med kyllingen der.

  3. Varm en pande op, tilsæt lidt olivenolie og steg kyllingebrysterne – enten kan de skæres i tern først, eller skæres i tern når de er tilberedt. Det nemmeste er at skære dem i tern inden de tilberedes.

  4. Når kyllingebrysterne ( i tern ) er gennemstegte, tages de ud på en tallerken midlertidigt og nu steges baconternene i panden til de er sprøde.

  5. Når baconternene er sprøde, tages de ud på en tallerken med fedtsugende papir.

  6. Rens panden, og varm den op med olivenolie.

  7. Tilsæt rosenkålen og steg den til de er brunet godt ( ikke sorte )

  8. Når de er brunet, tilsættes den stegte kylling og bacontern så det hele varmes op en gang mere.

  9. Smag til med salt og peber og så er den egentlig klar til servering – velbekomme!

Går godt til