Skip to main content

Saltbagt knoldselleri

Det bliver fantastisk mørt, og det kan spises til næsten enhver lejlighed. Derudover så er det nemt at lave.

Og ja på billedet ses en pakke med fint salt, men der i virkeligheden blevet brugt groftsalt.

Samlet tid
2 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 1 stk.
    Stort knoldselleri
  • 1 kg.
    Salt - gerne groft
  • 1 dl.
    Vand

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min
  • Tilberedningstid
    ca. 2 timer

Fremgangsmetode

  1. Tænd oven op 180 grader

  2. Rens knoldsellerien.

  3. Læg et stort stykke bagepapir i et ovnfast fad og hæld 1/3 af saltet i midten af papiert.

  4. Stil sellerien på saltet, og hæld derefter alt saltet i.

  5. Hæld vandet ned i saltet omkring sellerien.

  6. Pak det våde salt omkring hele knolden så den er helt dækket og pak derefter papiret omkring.

  7. Stil det i ovnen i 2 timer.

  8. Tag det ud og slå hul på saltkapslen og det er klar til servering.

  9. Velbekomme.

Går godt til