
Stegte ris med skinke
Stegte ris er virkelig en favorit herhjemme! Det er nemt og lækkert og så kan man bruge alle mulige rester til denne ret – også selvom den måske ikke er helt som den originale opskrift.
Ingredienser til 2 servering(er)
Husk det her er en reste ret, så vi har allerede ris fra i går, hvis ikke du har det, skal risene koges og gemmes til dagen efter – og så ses vi igen der. Risene skal være kolde fra køleskabet, når de skal i brug her. Start med at snitte forårsløg i skiver og hak skinkestrimlerne i små stykker. Slå æggene ud i en skål og pisk dem til en samlet æggemasse. Varm en pande op, gerne en wok, hvis du har sådan en. Varm den godt op – den skal være virkelig varm og det kommer til at gå stærkt det her, så læs det hele i forvejen så du er klar! Når panden er varm, hæld olien i, og lad den varme op i 10 sekunder før du hælder skinkestrimlerne i under omrøring ( der skal hele tiden røres i det her ) Hæld derefter forårsløg i og rør det godt rundt, før du hælder æggemassen i og rører det godt rundt. Æggene skal have en konsistens som en “tør” røræg. Hæld nu risene i og rør det hele godt ud, og sørg for at det får en smule stegeskorpe, men ikke sådan så det bliver brune og sprøde. Når risene har fået 1 minuts tid under omrøring, hældes der soya over og det hele røres godt sammen, og så er der klar til servering. Server i en skål og spis med ske – velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode