Skip to main content

Wienerschnitzler m. dreng og smørsovs

Samlet tid
1 time.
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 5 tsk.
    Schnitzler
  • 650 gr.
    Kartofler
  • 400 gr.
    Ærter, gerne på frost.
  • 200 gr.
    Gulerødder
  • 250 gr.
    Rasp
  • 200 gr.
    Mel
  • 3 stk.
    Æg
  • 1 stk.
    Glas ansjoser
  • 1 stk.
    Citron
  • 200 ml.
    Mælk
  • 1 stk.
    Frisk peberrod
  • 1 stk.
    Glas kapers
  • 200 gr.
    Smør
  • 1 spsk.
    Salt
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    50 min.

Fremgangsmetode

  1. Skræl gulerødder og kartofler og kom dem i en gryde med vand,

  2. Kog lidt vand og hæld dem over de frosne ærter i en skål.

  3. Bring gryden i kog, og lad det koge i 15- 20 min alt efter kartoffelstørrelsen.

  4. Imens steges Schnitzlerne.

  5. Varm en pande op med rigeligt smør og olie.

  6. Tag 4 fade/tallerkner og kom mælk i tallerken nr. 1, mel, salt og peber i 2’ern, æg i 3’ern og rasp i 4’ern.

  7. Pisk æggene i tallerknen.

  8. Dyp schnitzlerne i tallerken 1-4, giv dem et tryk ned i raspen inden du kommer dem på panden.

  9. Steg dem i ca. 4 min på hver side.

  10. Når de er færdige, komme der 15o gr. smør på panden og brunes.

  11. Server det hele sammen med ansjoser, revet peberrod, citron og kapers.

  12. Velbekomme.

Går godt til