Skip to main content

Bønnegryde

eller Beanstew på godt danglish

Samlet tid
3 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 750 gr.
    Nakkekam
  • 150 gr.
    Panchetta
  • 2 dåser
    Limabønner
  • 1 dåse
    Blandede bønner i chili
  • 3-4 stk.
    Lauerbærblade
  • 2 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 2 stk.
    Løg
  • 4-5 fed
    Hvidløg
  • 1 dåse
    Tomatpure (Lille)
  • smag til med
    Salt og peber
  • Tilbehør
  • 500 gr.
    Ris
  • 150 gr.
    Peanuts

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    2 timer og 45 min

Fremgangsmetode

  1. Tern panchettaen og kom det i en gryde.

  2. sæt gryden på bluset og skru op på middelvarme, imens panchettaen bliver sprød klargøres resten til bønnegryden.

  3. Skær nakkekammen, og løgene i store tern og pil hvidløgene.

  4. Når panchettaen er sprød tilsættes kød, løg, hvidløg, peber og laurbærblade.

  5. Svits det hele lidt af og tilføj bønnerne, tomatpure og vand til det dækker indholdet i gryden.

  6. Bring det hele i kog, og læg da låg på og skru ned på lavt varme og lad det simre i 2 timer.

  7. Imens koges risene efter anvisningerne på pakken, star gerne 45min inden servering.

  8. Når risene er færdige blandes peanuts i risene.

  9. Server det hele varmt.

  10. Velbekomme.

Går godt til