Skip to main content

Mornaysauce

Det er praktisk talt en bechamelsauce med ost, den er super til pasta, mousaka og hvis du er lidt vild også i lasagne.

Samlet tid
20 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 30 gr.
    Smør
  • 250 ml.
    Sødmælk
  • 250 ml.
    Fløde
  • 40 gr.
    Mel
  • 1/2 stk.
    Muskatnød
  • 125 gr.
    Mozzarella
  • smag til med
    Salt og peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    2 min.
  • Tilberedningstid
    ca. 20 min.

Fremgangsmetode

  1. Smelt smøret i en lille gryde sammen med revet muskatnød.

  2. Når smøret er smeltet og skummet af, tilsættes melet og røres godt ud i smøret således alt melet er mættet med smør.

  3. Hæld lidt mælk i melmassen af gangen, under god omrøring. – kommer man for meget væske i af gangen risikere man at saucens færdige resultat er klumpet.

  4. Når al mælken er i tilsættes mozzarella til Mornaysaucen.

  5. Lad den stå ved lavt blus og blive tyk, den er færdig når osten ikke længere trækker tråde i saucen.

  6. Sovsen er klar til brug.

  7. velbekomme.

Går godt til