Rugbrød
Opskriften passer til en rugbrødsform på 3 liter.
Fordej Bland alle ingredienserne til fordejen i en skål. Rør det sammen og dæk det til. Stil det på køl i 14-24 timer, eller 6-8 timer ved stuetemperatur. Rugbrødsdejen. Kom resten resten af ingredienserne i (hvis man vil gemme dej til surdej, så skal man tage den fra før man tilsætter salt). Rør det sammen. Smør en rugbrødsform med olie/oliespray, ikke smør. VALGFRIT: Rul dejen i kerner, havregryn eller birkes. Kom dejen i formen og lad det hæve 1.5-2 cm. Varm ovnen op på 225 grader varmluft og en bradepande i bunden. Når den er varm stilles rugbrødet ind og der hældes 2 dl vand i bradepanden. Efter 10 min skrues der ned på 180 grader varmluft. Bag den i mindst 65 min, eller til en kernetemperatur på 97 grader. VALGFRIT: Vend brødet ud og bag det med bunden i vejret ved 150 grader varmluft i 15 min. Tag det ud og vikle det ind i et rent viskestykke og lad det hvile i 12 timer Skær en skive og læg det i en plastik pose. (Optimalt er brødet bedst 24 timer efter man har bagt det). Samlet tid
Går godt til
Fremgangsmetode