
Misomarinede torsk
Det japanske køkken er et all-time favorite, og her i blandt finder man Miso torsk som smager fantastisk, den kan parres med ris, men den er nu allerbedst for sig selv.
Ingredienser til 5 servering(er)
Rens fisken og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Skær fisken ud i portioner. Bland miso,mirin sake og evt. sukker i en skål. Læg fisken i en frysepose og hæld misoblandingen ned i og massér det godt uden at ødelægge fisken. Læg det på køl i helst 8 timer, gerne op til 24 timer. Start grillen eller for varm ovnen på 235 grader varmluft. Tag fisken ud af posen og med stryg med en finger det overskydende miso af, kun et strøg. Hvis det er i ovn: Kom fisken på en bage plade beklædt med bagepair i, kom fisken i bradepanden med mindst 1 cm afstand. Placér bradepanden ca. 20cm fra toppen og bag det i 8-10 min alt afhængig af ovnen. På Grill Pensle grillristen med lidt sesamolie, eller andet olie med højt kogepunkt såsom solsikkeolie eller risolie. Kom fisken på grillen og grill den i ca. 5 min på hver side. Server grønsager til, evt en smule ris. Samlet tid
Fremgangsmetode