Skip to main content

Misomarinede torsk

Det japanske køkken er et all-time favorite, og her i blandt finder man Miso torsk som smager fantastisk, den kan parres med ris, men den er nu allerbedst for sig selv.

Samlet tid
Helst mere end 8 timer.
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • ca. 750 gr.
    Torsk
  • 100 gr.
    Miso
  • 50 ml.
    Mirin
  • 50 ml.
    Sake eller tør sherry
  • 5 gr.
    Sukker - valgfrit

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    10-20 min.

Fremgangsmetode

  1. Rens fisken og dup den tør med et stykke køkkenrulle.

  2. Skær fisken ud i portioner.

  3. Bland miso,mirin sake og evt. sukker i en skål.

  4. Læg fisken i en frysepose og hæld misoblandingen ned i og massér det godt uden at ødelægge fisken.

  5. Læg det på køl i helst 8 timer, gerne op til 24 timer.

  6. Start grillen eller for varm ovnen på 235 grader varmluft.

  7. Tag fisken ud af posen og med stryg med en finger det overskydende miso af, kun et strøg.

  8. Hvis det er i ovn:

    Kom fisken på en bage plade beklædt med bagepair i, kom fisken i bradepanden med mindst 1 cm afstand.

    Placér bradepanden ca. 20cm fra toppen og  bag det i 8-10 min alt afhængig af ovnen.

  9. På Grill

    Pensle grillristen med lidt sesamolie, eller andet olie med højt kogepunkt såsom solsikkeolie eller risolie.

    Kom fisken på grillen og grill den i ca. 5 min på hver side.

  10. Server grønsager til, evt en smule ris.

Går godt til