
Misomarinede torsk
Det japanske køkken er et all-time favorite, og her i blandt finder man Miso torsk som smager fantastisk, den kan parres med ris, men den er nu allerbedst for sig selv.
Ingredienser til 5 servering(er)
- ca. 750 gr.Torsk
- 100 gr.Miso
- 50 ml.Mirin
- 50 ml.Sake eller tør sherry
- 5 gr.Sukker - valgfrit
Samlet tid
-
Forberedelsestid15 min.
-
Tilberedningstid10-20 min.
Fremgangsmetode
-
Rens fisken og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
-
Skær fisken ud i portioner.
-
Bland miso,mirin sake og evt. sukker i en skål.
-
Læg fisken i en frysepose og hæld misoblandingen ned i og massér det godt uden at ødelægge fisken.
-
Læg det på køl i helst 8 timer, gerne op til 24 timer.
-
Start grillen eller for varm ovnen på 235 grader varmluft.
-
Tag fisken ud af posen og med stryg med en finger det overskydende miso af, kun et strøg.
-
Hvis det er i ovn:
Kom fisken på en bage plade beklædt med bagepair i, kom fisken i bradepanden med mindst 1 cm afstand.
Placér bradepanden ca. 20cm fra toppen og bag det i 8-10 min alt afhængig af ovnen.
-
På Grill
Pensle grillristen med lidt sesamolie, eller andet olie med højt kogepunkt såsom solsikkeolie eller risolie.
Kom fisken på grillen og grill den i ca. 5 min på hver side.
-
Server grønsager til, evt en smule ris.