Skip to main content

Banankage

God til eftermiddagskaffen

Samlet tid
75 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 10 servering(er)

  • 300 gr.
    Meget modne bananer (ca. 4)
  • 1/2 dl.
    Stærk kaffe (kold)
  • 160 gr.
    Æg (ca. 3)
  • 150 gr.
    Smør
  • 260 gr.
    Sukker
  • 300 gr.
    Hvedemel (helst omkring 10% protein)
  • 12 gr.
    Bagepulver

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    60 min

Fremgangsmetode

  1. Opskriften passer til springform: 24cm eller rugbrødsform: 30x14x9 cm

     

  2. Tænd ovnen på 175 grader

  3. Smør en form med smør/fedtspray.

  4. Kom æg og sukker en foodprocesser/røremaskine og pisk det god sammen.

  5. Tilsæt herefter smør, banan og kaffe og giv det endnu en god omgang på maskinen.

  6. Bland mel og bagepulver sammen, og kom det i maskinen, rør det let rundt.

  7. Kom dejen i den smurte form og fordel den jævnt.

  8. Bag kagen i ovnen på nederste ribbe i 50 min.

  9. Stik en kniv i kagen, hvis der ikke er dej på kniven når det trækkes ud af kagen, så er legen færdig.

  10. Lad kagen køle i formen i 10 min inden den vendes ud.

Går godt til