Ingredienser til 10 servering(er)
- 300 gr.Meget modne bananer (ca. 4)
- 1/2 dl.Stærk kaffe (kold)
- 160 gr.Æg (ca. 3)
- 150 gr.Smør
- 260 gr.Sukker
- 300 gr.Hvedemel (helst omkring 10% protein)
- 12 gr.Bagepulver
Samlet tid
-
Forberedelsestid15 min
-
Tilberedningstid60 min
Fremgangsmetode
-
Opskriften passer til springform: 24cm eller rugbrødsform: 30x14x9 cm
-
Tænd ovnen på 175 grader
-
Smør en form med smør/fedtspray.
-
Kom æg og sukker en foodprocesser/røremaskine og pisk det god sammen.
-
Tilsæt herefter smør, banan og kaffe og giv det endnu en god omgang på maskinen.
-
Bland mel og bagepulver sammen, og kom det i maskinen, rør det let rundt.
-
Kom dejen i den smurte form og fordel den jævnt.
-
Bag kagen i ovnen på nederste ribbe i 50 min.
-
Stik en kniv i kagen, hvis der ikke er dej på kniven når det trækkes ud af kagen, så er legen færdig.
-
Lad kagen køle i formen i 10 min inden den vendes ud.
Går godt til