Skip to main content

Spaghetti med kødboller

Samlet tid
1 time og 15 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • Kødbolle
  • 500 gr.
    Hakket oksekød
  • 100 gr.
    Bacon
  • 150 gr.
    Brød eller rasp
  • 30 gr.
    Parmesan
  • 2 stk.
    Æg
  • 1 stk.
    Løg
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 2 tsk.
    Salt
  • Tomatsovs
  • 3 dåser
    Cherrytomater eller alm. flåede tomater.
  • 70 gr.
    Tomatpuré
  • 3 stængler
    Frisk rosmarin
  • 6 fed
    Hvidløg
  • 1/2 stk.
    Terning grønsagsbouillon
  • 3 spsk.
    Olivenolie
  • 500 gr.
    Spaghetti

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    1 time

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Kødbollen

  2. Hak brød, løg og hvidløg fint.

  3. Bland nu alle ingredienserne til kødbollen i en skål og bland det godt sammen.

  4. lad det stå i 15 min, inden bollerne formes.

  5. Tomatsovs

  6. Kom olie, hvidløg og rosmarin i kold en sauterpande, og varm panden stille op til middelvarme.

  7. Når rosmarinen begynder at miste sin grønne farve tilsættes tomatpureen og svitses af.

  8. Kom nu dåsetomat og bouillonterningen i panden og kog det op.

  9. Form nu kødbollerne á ca. 60 gr. stykket

  10. Varm en stegepande op med lidt olie og brun kødbollerne af på 2 sider.

    De skal ikke være gennemstegte.

  11. Overfør nu alt indhold fra kødbollepanden til tomatsovsen.

  12. Læg nu låg på og lad det simre i 45 min. efter fulgt af 15 min uden låg

  13. Kog spaghettien så det passer  med at den er færdig samtidigt med sovsen.

  14. Bland spaghetti, sovs og kødbollerne  i en serveringsskål eller fad, bare fordi det ser godt ud.

Går godt til