Spaghetti Carbonara
Normalt når man laver en carbonara, ville man, hvis man var rigtig italiener, vælge at bruge guanciale i stedet for panchetta. Guanciale er fra grisens kind, men er saltet og tørret på helt samme måde, som panchetta eller bacon som du kender det. Panchetta er dog nemmere at få fat på end guanciale og smager mindst lige så lækkert, men kan du ikke finde hverken eller, så er almindelige bacontern også helt okay.
Ingredienser til 4 servering(er)
Sæt spaghettien over til at koge, så den er færdig når du er klar med resten. Skær panchettaen ud i tern, som du kender det fra bacontern og steg dem på en meget varm pande, til de er sprøde, men stadig med lidt bid i. Riv parmesanen ned i en skål. Slå 3 æg ud i skålen med parmesan, og tilsæt 2 æggeblommer også. Æggehviden kan gemmes til en omelet eller en meget hvid røræg 😉 Tilsæt friskkværnet peber til parmesan og æg og rør det sammen. Når din panchetta er færdigstegt, tag den af panden og lad det tørre på en tallerken med 2 stykker køkkenrulle eller andet fedtsugende papir under, da vi ikke skal have alt det overskydende fedt med. Tag en stor skål til at anrette og kom panchetta og ægge/parmesan blandingen op i den også og bland det sammen. Tag spaghettien op af pastavandet med en tang eller en pastaske og put det direkte over i skålen med panchetta og ægge/parmesan blandingen og rør det hele sammen. Det gør ikke noget hvis der kommer en smule vand med, det er kun med til at gøre det hele cremet og lækkert. Riv lidt frisk parmesan over og server 😉 Samlet tid
Fremgangsmetode