Skip to main content

Oksesteg med rosmarin og fennikel.

Samlet tid
3-9 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 Personer servering(er)

  • 1 kg.
    Rullesteg eller højreb med ben
  • 1 spsk.
    Tørret rosmarin
  • 1 spsk.
    Peberkorn
  • 1 spsk.
    Hvidløgspulver
  • 2 spsk.
    Groft salt
  • 1 stk.
    Fennikel
  • 1 stk.
    Stor gulerod
  • 2 stk.
    Zittauerløg
  • 2.5 dl.
    Rødvin
  • 2.5 dl.
    Grønsags bouillon
  • Olie til stegning

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min – 6 timer
  • Tilberedningstid
    3 timer

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 165 grader.

  2. Bland alle kryderrierne og drys det på kødet

  3. Lad det det ligge og trække i mindst 30. min helst 5-6 timer

  4. Skær alle grønsagerne i grove stykker

  5. Varm en gryde op, en der kan gå i ovnen, med lidt olie. Det skal være ret varmt.

  6. Steg alle overflader på kødet, når der er gjort læg det så på en talerken.

  7. Kom alle grønsagerne i og svit dem godt.

  8. Kom så kødet tilbage i gryden sammen med bouillon og rødvin.

  9. Kog det op underlåg, og kom det så i ovnen i 2 timer.

  10. Et viola – klar til servering.

Går godt til