Skip to main content

80’er rejecocktail

I 1980’erne, blev rejecocktailen ofte set som en luksusret men i dagens perspektiv, kan den virke forældet og overvurderet. Kritikere ville argumentere for, at mens den kombinerer rejer, salat og en dressing, indeholder den egentlig ikke mange komplekse smagsnuancer eller udførende teknikker.

Dog er den alligevel stadig, den dag i dag, en populær forret til fester.

Samlet tid
10 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 1/2 hoved
    Iceberg salat
  • 1 stk.
    Skalotteløg
  • 400 gr.
    Kogte rejer
  • 10 stk.
    Cherrytomater
  • 4 spsk.
    Thousand Island dressing

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    8 min.
  • Tilberedningstid
    2 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at snitte løget i halve ringe, og icebergsalaten i strimler af 0,5-1 cm.

  2. Bland det op i en skål og tilsæt thousand island dressingen, og rør det hele sammen.

  3. Skær tomaterne i kvarte både.

  4. Find nu et martiniglas eller vinglas, og put lidt af salatblandingen i bunden af glasset.

  5. Tilsæt nu ca. 50 gram af rejerne og lidt af cherrytomaterne, og gentag med salaten og dernæst rejer og tomat.

Går godt til