Skip to main content

Steak au poivre

Eller bare peberbøf m. pebersovs.

Samlet tid
1-4 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 800 gr.
    Cote de Bouef
  • 1 dåse
    Poivre de madagascar
  • 3 dl.
    fløde
  • 50 gr.
    Peberkorn
  • 4-5 stængler
    Rosmarin
  • 3 spsk.
    Cognac
  • 50 gr.
    Smør
  • 2 spsk.
    Groft salt

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    1-4 timer

Fremgangsmetode

  1. I SOUS VIDE.

  2. Dup Bøffen/bøfferne tørre og drys med salt og peber.

  3. Kom bøffen/bøfferne i en vakuumpose sammen dem en klat smør og rosmarin, og vakuumer poserne.

  4. Kom dem i vandbad, og ind stil staven/vandbadet til 52-54 grader alt efter hvor rosa du vil have kødet.

  5. Giv dem 3-4 timer i vandbadet.

  6. Varm en pande op så den er MEGA varm.

  7. Tag kødet ud af posen ( husk at gemme væsken fra posen) og dup det tørt, Kom en hulens masse peber på begge sider af bøffen.

  8. Kom olie på panden og kom kødet på.

  9. Det skal kun lige brunes, så hold øje med det, og vend det når det har en god farve.

  10. Når begge sidder er brunet, kommes smøret i panden, og kødet vendes et par gange i smøret inden det tages af.

  11. Kom poivre de madagascar i panden sammen med cognac og og væsken fra sous vide posen.

  12. Lad det koge op og tilsæt så fløden.

  13. Kog sovsen tyk, og smag den til med salt og peber.

  14. Sluk for panden.

  15. Skær kødet ud og server det med den varme sov og evt, med nogle ovn stegte kartofler.

  16. Velbekomme.

Går godt til