Skip to main content

Goi Ga – Vietnamesisk kyllingesalat

Samlet tid
1 time 15 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5-6 servering(er)

  • Kyllingen
  • 800 gr.
    Kyllingeoverlår
  • 2 spsk.
    Salt
  • 5-8 cm.
    ingefær
  • 1 stk.
    Løg
  • Salaten
  • 1 stk.
    Stort spidskål
  • 2 stk.
    Gulerødder
  • 1 bundt
    Rau Ram (Vietnamesisk koriander)
  • 150 gr.
    Peanuts
  • Dressing
  • 2 stk.
    Løg
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 1/2 dl.
    Fiskesovs
  • 1/2 dl.
    Limesaft
  • 2 spsk.
    Sukker (palmesukker)
  • evt. 1 stk.
    Chili
  • Tilbehør
    Rejechips

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    45 min

Fremgangsmetode

  1. Kom killingelårene op i en gryde sammen med ingefær og løg, og fyld vandt til det dækker det hele.

  2. Bring gryden i kog, og skru da ned og lad det simre i 45 min.

  3. Start en gryde med olie til rejechips, medmindre de er købt færdige.

  4. Imens snittes kålen og gulerødder skæres i tynde stænger og kommes i en stor skål.

  5. I en lille skål kommes der fiskesovs, sukker, limesaft, fint snitte løg, groft hakket Rau Ram, presset hvidløg og skiveskåret chili.

  6. Bland det godt sammen.

  7. når kyllingen er færdig, skal den pilles i strimler og kommes i skålen med kålen.

  8. kom dressingen og hakket hvidløg med i salat skålen og blandet godt.

  9. Imens salaten trækker, koges der rejechips.

  10. Nyd det hele sammen, når rejechipsene er mest friske.

  11. velbekomme.

Går godt til