Skip to main content

Thit kho

Vietnamesisk karameliseret svinekød

Samlet tid
2 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 1 kg.
    Flæskesteg el. slag
  • 700 ml.
    Kokosjuice
  • 5 stk.
    Æg
  • 55 gr.
    Fiskesovs
  • 50 gr.
    Skalotteløg
  • 50 ml.
    vand
  • 35 gr.
    Sukker
  • 30 gr.
    Hvidløg
  • 5 gr.
    Salt
  • 5 gr.
    Friskkværnet peber
  • Ris som tilbehør.

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15
  • Tilberedningstid
    1 time og 45 min.

Fremgangsmetode

  1. Pil skalotteløg, hvidløg og skær kødet i i stykker på størrelse med din tommelfinger.

  2. Kom sukkeret i en gryde, og varm det op ved middelvarme.

  3. Når sukkeret er blevet til en mørk karamel tilsættes vandet.

  4. Derefter alle andre ingredienser, udover æg.

  5. Bring det i kog, skru derned for varmen og læg låg på.

  6. Lad det simre i 1 time.

  7. Tag låget af og skru lidt op for varmen, så det sovsen kan koge ind.

  8. Imens koges æggene i 10 min. og ris koges efter anvisningen på pakken.

  9. Pil æggene og kom dem i gryden med kødet, og lad det koge sammen.

  10. Når sovsen er reduceret og karamelagtig er retten færdig.

  11. Æggene vil have en lille grå ring i det yderste af blommen, det er meningen.

  12. Server det med ris og evt. frisk salat.

  13. Velbekomme.

Går godt til