Skip to main content

Banh hoi

små redder af nudler m. rejer, porreolie og flæskesteg.

Samlet tid
3 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 6 servering(er)

  • 400 gr.
    WaiWai glasnudler eller færdig lavet Banh hoi nudler fra Tofubrand
  • Ribbensteg
  • 1 kg.
    Ribbensteg
  • 1 spsk.
    Kinesisk 5 krydderi
  • 1 spsk.
    Salt
  • Sovs
  • 500 gr.
    Tomater
  • 3 store
    Løg
  • 1 dl.
    Fiskesovs
  • 2 spsk.
    Paprika
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 1 tsk.
    Sukker
  • 1 l.
    Vand
  • Porre i olie
  • 2 stk.
    Porre
  • 2 dl.
    Solsikkeolie
  • Pulveriseret rejer.
  • 200 gr.
    Små rejer
  • 1 spsk.
    Paprika

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    1 time
  • Tilberedningstid
    3 timer

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

  2. Skær alle sværene fri fra hinanden og krydre det med salt og Kinesisk femkrydderi.

  3. Kom stegen i et ovnfast fad med lidt vand i bunden.

  4. Kom stegen i ovnen i 15 min.

  5. Skru derfter ned på 170 grader varmluft, og lad den stå i 1 time. hæld gerne lidt vand i fadet så det ikke tørre helt ud og brænder fast.

  6. Imens stegen er i ovnen forberedes de andre ting.

  7. Skræl løg og hvidløg og skær det og tomaterne ud i grove stykker. Medmindre der er cherrytomater.

  8. Varm en gryde op med olie. Inden der kommes noget i gryden, er det en god ide at have 1 liter vand klar ved gryden.

  9. Kom kom løg, hvidløg, paprika og tomater i olien og svitses lidt af, hvorefter vandet tilsættes.

  10. Bring gryden i kog og kom fiskesovs og sukker i den. Skru derefter ned så den kun lige simre, med låg på. Husk at smage den til med salt og sukker inden servering.

  11. Dernæst renses og skæres porren ud i fine stykker, og kommes i en lille gryde, sammen med olie.

  12. Skru op for lav varme, og lad det stå og simre indtil servering.

  13. Nu til rejerne.

  14. Kom alle rejerne på en tør pande og varm panden op til middelvarme.

  15. Rejerne skal være på panden indtil de er tørret helt ud. Der vil være et tidspunkt, hvor man ikke syntes det kan lykkedes, men de skal bare blive liggende, så skal de nok blive tørre.

  16. Kom de tørrede rejer i en morter eller mini hakker sammen med paprika og lav det til “pulver” med lidt struktur. Det er nemmest at få struktur i en morter.

  17. Kog en gryde op med vand og kog nudlerne efter anvisningen på pakken.

  18. Når nudlerne er kogte og skyllet med koldt vand, skal de formes til små redder og lægges på et fad.

  19. Når ribbenstegen er klar, tages den ud af ovnen og skæres i “tommelfinger”-størrelse.

  20. Fordel ribbenstegen over nudlerne, derefter porrenolien  og  til sidst drysses rejerne over.

  21. Kom sovsen i en lille skål til hver person.

  22. Tag en rede med alt dertilhørende og dyp den i sovsen inden den spises.

  23. Velbekomme.

Går godt til