Skip to main content

Svinekæber i øl og fløde

Bålmad har bare en helt anden karakter af hygge, en slags hygge som kun kan opnåes ved at være udenfor.

Samlet tid
4 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 8 stk.
    Svinekæber
  • 300 gr.
    Bacontern
  • 2 stk.
    Gulerødder
  • 2 stk.
    Porrer
  • 2 stk.
    Rødløg
  • 200 gr.
    Blandede svampe
  • 500 ml.
    Porter (øl)
  • 10 gr.
    Frisk timian
  • 500 ml.
    Piskefløde

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min.
  • Tilberedningstid
    3 t. 30 m.

Fremgangsmetode

  1. Start med at varme en gryde op, enten over åben ild, eller på et komfur.

  2. Put bacontern i og steg dem af, til fedtet smelter fra.

  3. Tilsæt svinekæberne og brun dem af – sørg for at brune dem af på begge sider.

  4. Hak porrer, gulerødder, svampe og løg groft og kom dem ned i gryden til svinekæberne.

  5. Steg grøntsagerne i ca. 5 minutter og tilsæt dernæst en porter! En god idé er at skrabe bunden af gryden når porteren er tilføjet, da det hjælper til at løsne smagen. Hvis der er en del af kødet som ikke er dækket til, kan du tilføje vand, til det er dækket til.

  6. Put den friske timian i og lad den koge med.

  7. Put låg på gryden og lad retten simre i 3 timers tid.

  8. Når det hele har “hygget” sig i 3 timers tid, tilsætter du fløden og lader den simre i 10 minutter.

  9. Server i en dyb tallerken eller skål, rist eventuelt et godt brød til.

Går godt til