Skip to main content

Æggekage med græskar

Æggekager er en god løsning i en travl hverdag, den tager ikke langtid at samle også klare den eller bare sig selv.

Samlet tid
ca. 60 min.
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 10 stk.
    Æg
  • 250 gr.
    Hokkaido græskar
  • 200 ml.
    Sødmælk
  • 50 gr.
    Mel
  • 100 gr.
    Parmasan
  • 1 tsk.
    Bagepulver (kan undlades)
  • 2 stk.
    Løg
  • 3 fed
    Hvidløg
  • 3 stængler
    Timian
  • 2 stængler
    Rosmarin
  • 30 gr.
    Smør
  • 2 tsk.
    Salt
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    45 min.

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 185 grader.

  2. Skær græskar i tern, snit løgene groft og knus hvidløgene.

  3. Varm en pande op på middelvarme.

  4. Kom græskar, løg, hvidløg, rosmarin, timian og smør i en panden. Kom en 1/2 tsk salt i.

  5. I mens skilles æggenehviden fra blommen og kommes i to skåle.

  6. Æggehviden piskes stive.

  7. Kom salt, peber, revet parmesan, mel og mælk i skålen med æggeblommerne.

  8. Pisk det godt sammen, og vend derefter æggehviderne i massen.

  9. Sluk for panden.

  10. Beklæd et ildfast fad med bagepapir og hæld æggemassen i fadet.

  11. Fordel løg og græskar blandingen i det ildfaste fad.

  12. Stil fadet i ovnen i ca. 35 min. og æggekagen er klar til servering.

Går godt til