Skip to main content

Æblegelé

Vi er godt i gang med efteråret og vi nærmer os vinteren. Hvad skal man bruge alle de æbler på, som man har i haven? Jo, man kan da lave æblegrød, eller opbevare dem mørkt og køligt… Man kan også lave gelé, så man har lidt surt/sødt til maden i løbet af vinteren 😉

Samlet tid
1 time.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 2 servering(er)

  • 1 kg.
    Æbler
  • 4 dl.
    Vand
  • 300 gr.
    Sukker
  • 1 stk.
    Vaniljestang

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    40 min.

Fremgangsmetode

  1. Rens æblerne godt, fjern urenheder, stilk og blomst. Lad kernehuset blive, da det er fyldt med naturlig pektin, der er med til at stivne geléen.

  2. Kom æbler og vand op i en gryde, og bring det i kog langsomt. Når det koger, skrues der ned for varmen og herefter skal det simre i de næste 30 minutter.

  3. Hæld indholdet fra gryden igennem en si, eventuelt med et rent viskestykke, for at få så ren en saft som muligt, over i en skål.

  4. Rengør gryden, og hæld saften over i gryden igen.

  5. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, vaniljestang og sukker op i gryden og kog det op og lad det koge i 8-10 minutter.

  6. Der kan opstå lidt skum og skidt i toppen af gryden – dette skal fjernes for at få så ren en gelé som muligt.

  7. Tjek om saften er blevet til gele, ved at dyppe en ske ned i saften, lad den køle af og træk så en finger igennem det. Hvis det holder formen, så er den klar.

  8. Hæld gelén på rengjorte og skoldede glas med låg og stil det i køleskabet. Så er den klar til brug!

Går godt til