Skip to main content

Æblekage med mandler

Opskriften passer til springform på 20 cm.

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Nem

  • 2 stk.
    Æg
  • 200 gr.
    Sukker
  • 100 gr.
    Smør
  • 200 gr.
    Hvedemel
  • 1 tsk.
    bagepulver
  • 65 gr.
    mandler
  • 1 stk.
    Æble
  • 1/2 tsk.
    Salt
  • Til toppen
  • 1-2 stk.
    Æbler
  • 1 spsk.
    Kanel
  • 3 spsk.
    Sukker

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    45 min.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Start med at smelt smøret i en lille gryde, og sluk derefter for gryden.

  3. Rør æg og sukker skummende.

  4. Imens blandes mel, bagepulver og salt. Og det et æble skæres i tern, og mandlerne skal grovhakkes.

  5. Kom melet i æggen og blandet rundt, kom der efter det ternede æble og mandlerne i dejen.

  6. Smør springformen med lidt smør og kom dejen deri.

  7. Skær et æble eller 2 i tynde både.

  8. Kom dem på toppen af kagen, og drys kanel og sukker på.

  9. Stil den i ovnen og bag den i ca. 45 min.

  10. Lav en priktest med en gaffel: stik den ned i midten af kagen og tag den ud igen, hvis den er uden dej, så er kagen færdig.

  11. Server den sammen med lidt is eller creme fraiche.

  12. Velbekomme.

Går godt til