Skip to main content

Kartoffel porre suppe

Nu er efteråret kommet til os, og hvad er bedre end at nyde en varm suppe, når vejret er koldt og vådt udenfor?

Og så er der bacon på, så det kan ikke være andet end godt!

Samlet tid
40 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 500 gr.
    Kartofler
  • 20 gr.
    Smør
  • 300 gr.
    Porre
  • 300 gr.
    Bacon
  • 250 ml.
    Kaffefløde
  • 1 l.
    Grøntsags bouillon
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    25 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i tern af ca. 1 cm

  2. Snit porrene i tynde strimler

  3. Tag en gryde og varm den op med smøret i.

  4. Når smøret er smeltet tilsætter du kartoflerne og steger dem til de har fået en let gyldenbrun farve.

  5. Tilsæt dernæst de snittede porrer og steg dem i 1-2 minutter.

  6. Overhæld med bouillon – denne kan laves med en liter kogende vand og 2 grøntsagsterninger. Lad det koge ved mellem høj varme, med låg på, i 15 minutter eller til kartoflerne er helt bløde.

  7. Imens det hele koger, kan du stege baconen til den er sprød i en anden pande.

  8. Tag gryden af varmen og blend det hele til en fin samlet masse – dette kan gøres med en stavblender eller en almindelig blender.

  9. Sæt gryden med suppen tilbage på kogepladen og sæt den på mellem varme.

  10. Tilsæt fløden og rør det hele sammen.

  11. Smag til med salt og peber.

  12. Server suppen og drys med den sprøde bacon.

Går godt til