Skip to main content

Hakkebøffer m. bløde løg

og brun sovs og kartofler naturligvis.

Samlet tid
1 time og 30 min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • Hakkebøf
  • 700 gr.
    Hakket oksekød
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 1 tsk.
    Salt
  • Olie til stegning
  • Bløde løg
  • 1.5 kg.
    Løg
  • 2 dl.
    Vand
  • 30 gr.
    Smør
  • Brun sovs
  • 40 gr.
    Smør
  • 1/2 l.
    Fløde
  • 3 spsk.
    Sovsekulør
  • 2 spsk.
    Mel
  • 3 stk.
    Laurbærblade
  • 1/2 tsk.
    Sukker
  • Tilbehør
  • 1 kg.
    Kartofler
  • Evt. Salat

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    1 time og 15 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at skræl og skær løgene i skiver.

  2. Kom løgene på en kold pande sammen med vandet.

  3. Skru op på lav-middelvarme og lad det stå og varme, rør i det ind i mellem. Når der ikke er mere vand tilbage tilsættes smøret. Dette tager ca. 30 min.

  4. Skræl kartoflerne, hvis det er nødvendigt, og kom dem i en gryde med vand og start kogning af kartoflerne.

  5. Kom hakkekød, salt og peber i en skål og bland det let. Det er vigtigt ikke at arbejde for meget med det hakkede kød.

  6. Form 5 bøffer á ca. 140 gram.

  7. Varm en pande op til med middel-høj varme med olie og kom bøfferne på panden.

  8. Steg dem til de har en god stegeskorpe ca. 2 min på hver side, og kom dem over til de blødeløg.

  9. Kom smør i panden hvor der er blevet stegt bøffer, når det er smeltet tilsættes der mel.

  10. Når melet er indkorporeret i smøret hældes der fløde, sukker og lauerbærblade i under omrøring.

  11. Bring sovsen i kog og tilsæt lidt kartoffelvand til den er lige lidt tyndere end du ønsker den og kom da sovsekulør i.

  12. Smag sovsen til med salt og peber og hæld så sovsen over i panden med de bløde løg og bøfferne. Lad det stå og simre i 5 min.

  13. Retten er nu klar til servering.

  14. Velbekomme.

Går godt til