Skip to main content

Grundopskrift til flødeis

Samlet tid
4-5 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 300 ml.
    Piskefløde
  • 200 ml.
    Sødmælk eller græsmælk
  • 130 gr.
    Sukker
  • 4 stk.
    æggeblommer
  • 1 tsk.
    Vaniljepasta (valgfrit)
  • 2 spsk.
    Vand

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    10 min

Fremgangsmetode

  1. Kom sukker og vand i en lille gryde.

  2. Varm gryden til at sukkeret er smeltet og der ikke er flere sukkerkorn tilbage.

  3. Kom fløde og mælk i en skål og pisk det stift.

  4. Tag sukkerlagen og hæld den over i en ren skål. Hæld det i en fin stråle langs kanten.

  5. Pisk i lagen samtidigt med at æggeblommerne hældes i, og piskes til en æggesnaps, tilsæt eventuelt vanilje.

  6. Kom den lune æggesnaps i flødeskummet og vend det forsigtigt rundt.

  7. Kom det hele i en bøtte og stil det i fryseren.

  8. Ismassen skal røres i, hvert 15. minut cirka 5 gange.

  9. Det er på den femte omrøring at man tilsætter smag til isen, hvad end det chokolade,  frugt eller karamel.

  10. Lad isen fryse helt, det tager 2-4 timer alt efter hvor stor en bøtte man har brugt og ens fryser.

Går godt til