
Ingredienser til 5 servering(er)
- 300 ml.Piskefløde
- 200 ml.Sødmælk eller græsmælk
- 130 gr.Sukker
- 4 stk.æggeblommer
- 1 tsk.Vaniljepasta (valgfrit)
- 2 spsk.Vand
Samlet tid
-
Forberedelsestid10 min
-
Tilberedningstid10 min
Fremgangsmetode
-
Kom sukker og vand i en lille gryde.
-
Varm gryden til at sukkeret er smeltet og der ikke er flere sukkerkorn tilbage.
-
Kom fløde og mælk i en skål og pisk det stift.
-
Tag sukkerlagen og hæld den over i en ren skål. Hæld det i en fin stråle langs kanten.
-
Pisk i lagen samtidigt med at æggeblommerne hældes i, og piskes til en æggesnaps, tilsæt eventuelt vanilje.
-
Kom den lune æggesnaps i flødeskummet og vend det forsigtigt rundt.
-
Kom det hele i en bøtte og stil det i fryseren.
-
Ismassen skal røres i, hvert 15. minut cirka 5 gange.
-
Det er på den femte omrøring at man tilsætter smag til isen, hvad end det chokolade, frugt eller karamel.
-
Lad isen fryse helt, det tager 2-4 timer alt efter hvor stor en bøtte man har brugt og ens fryser.
Går godt til