Skip to main content

Gulerodskage

Samlet tid
1.10
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 8 servering(er)

  • 4 stk.
    æg
  • 100 gr.
    sukker
  • 100 gr.
    Farin
  • 180 gr.
    Hvedemel
  • 1 tsk.
    salt
  • 2 tsk.
    kanel
  • 1 tsk.
    kardemomme
  • 2 tsk.
    bagepulver
  • 1,5 dl.
    rapsolie
  • 300 gr.
    gulerødder
  • 150 gr.
    valnødder
  • 400 gr.
    flormelis
  • 200 gr.
    flødeost - ikke light
  • 125 gr.
    blødt smør

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20
  • Tilberedningstid
    50

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 175 grader

  2. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Eller brug en minihakker.

  3. Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker til konsistensen er lys og luftigt. Jeg tilsatte også en lille smule revet citronskal.

  4. Bland hvedemel, salt, kanel, kardemomme og bagepulver sammen i en skål og rør det i dejen.

  5. Tilsæt olien til dejen og rør det hele sammen i en stor skål.

  6. hak valnødder og bland i dejen sammen med gulerødderne.

  7. Fordel dejen i en springform på 24 cm. Den skal enten være smurt med smør eller beklædt med bagepapir.

  8. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 50 minutter.

  9. Efter de 50 min. køles kagen af.

  10. Mens kagen afkøler begynder du på ostecremen. Med en elpisker piskes flormelis, flødeost og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.Jeg tilsatte også en halv stang vanilje.

  11. Pynt kagen og drøs evt lidt hakkede valnødder på toppen.

Går godt til