Skip to main content

Apsargessuppe

Samlet tid
45 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 2 stk.
    Hvide asparges på glas (330/205gr)
  • 500 ml.
    Fløde
  • 350 ml.
    Vand
  • 100 gr.
    Skalotteløg
  • 100 ml.
    Hvidvin
  • 40 gr.
    Mel
  • 30 gr.
    Smør
  • 1 stk.
    Terning af grønsagsbouillon
  • Smages til med salt og sukker.
  • Pynt
  • 1 pakke
    Bacon i skiver
  • 1 bundt
    Grønne asparges

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    35 min

Fremgangsmetode

  1. Pynten.

    – opskriften til suppen kommer neden under, ved punkt 6.

  2. Ovnen tændes på 210 grader varmluft.

  3. Klargør asparges ved at knække bunden af, hvor den naturligt knækker.

  4. Tag 3 asparges og vikle bacon omkring, og placer dem i et ildfast fad.

  5. Bag dem i 15-20 min.

  6. SUPPEN.

  7. Hæld vandet fra aspargesen i en skål.

  8. Skær aspargesen ud i fingerled lange stykker, og hak løget fint.

  9. Smelt smør i en gryde og tilsæt løgene.

  10. Når løgene er klare, hældes hvidvin i gryden.

  11. Lad det koge næsten helt ind og drys da melet i under omrøring.

  12. Når melet er helt indkorporeret, hældes der vandet stille og roligt i under omrøring.

  13. Tilsæt derefter aspargesvand, fløde, bouillonterning og 1/3 af de hvide asparges.

  14. Lad det simre i 15 min.

  15. Blend det til en cremet suppe.

  16. Kom resten af de hvide asparges i suppen, og lad det simre i yderligere 10 min.

  17. Velbekomme.

Går godt til