Skip to main content

Flapjacks med sesam

De er gode at have med på farten, eller til en god omgang eftermiddagskaffe.

Samlet tid
30 min + 30 min til afkøling
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 8 servering(er)

  • 200 gr.
    Grovvalsede havregryn
  • 60 gr.
    Sesamfrø
  • 100 gr.
    Smør
  • 80 gr.
    Brunfarin
  • 20 gr.
    Muscovado sukker
  • 40 gr.
    Flydende honning

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    20 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Kom smør, brunfarin, muscovado og honning i en lille gryde.

  3. Smelt det sammen ved lav varme, til det er en ensartet masse.

  4. Bland havregryn og sesam i en skål.

  5. Hæld den varme sukkermasse over havregrynene og Blander det godt sammen.

  6. Beklæd en lille ildfast fad (ca. 20×20 cm.) med bagepapir.

  7. Kom havregrynsmassen i fadet og tryk det flat med bunden af et glas.

  8. Bag det i ovnen i 20 min.

  9. Tag det ud af ovnen og lad det køle i 10 min. inden det skæres i stykker.

  10. Lad dem køle af i ydereligere 20 min, inden servering. Nedkøling kan også ske hurtigere ved at smide dem i køleskabet.

  11. Velbekomme.

Går godt til