Skip to main content

Blomkålsgratin m. skinke og vesterhavsost.

Samlet tid
1 timer og 15 min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 600 gr.
    Blomkål
  • 40 gr.
    Smør
  • 4 stk.
    æg
  • 2 spsk.
    Hvedemel
  • 1/2 stk.
    Muskatnød
  • 1/2 stk.
    Grønsagsbouillonterning.
  • 60 gr.
    Vesterhavsost
  • 3,5 dl.
    Sødmælk
  • 175 gr.
    Skinkestrimler
  • 1 tsk.
    Friskkværnetpeber
  • 1/2 tsk.
    salt
  • smør og rasp til at beklæde fadet.

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    1 time

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og bring en gryde med vand i kog.

  2. Pluk blomkålen i små buketter og kom dem i det kogende vand.

  3. Lad dem koge i ca. 3 min. og tag blomkålen op af vandet og lad dem køle lidt af.

  4. Æggene separeres i blomme og hvide i 2 skåle, og hviden piskes fast.

  5. Riv osten og smør et fad ind i smør og drys det med rasp.

  6. I en lille gryde smeltes smøret sammen med revet muskatnød og når det er smeltet tilsættes melet.

  7. Rør smøret helt ind i melet og held mælken stille og roligt i, så det blever til en tyk sovs.

  8. Tilsæt den halve bouillonterning.

  9. Tag gryden af varmen og kom osten i gryden og derefter æggeblomerne under omrøring

  10. Vend grydens indhold i skinke og blomkål i en skål, og vend derefter de piskede æggehvider i.

  11. Kom det hele i fadet og drys det med rasp.

  12. Bag det i ovnen ca. 1 time.  stik en smørekniv i gratinen for at tjekke om den er færdig, kniven skal være “tør” når den trækkes ud af gratinen.

  13. Nyd den varm.

  14. Velbekomme.

Går godt til