Blomkålsgratin m. skinke og vesterhavsost.
Ingredienser til 5 servering(er)
Tænd ovnen på 180 grader varmluft og bring en gryde med vand i kog. Pluk blomkålen i små buketter og kom dem i det kogende vand. Lad dem koge i ca. 3 min. og tag blomkålen op af vandet og lad dem køle lidt af. Æggene separeres i blomme og hvide i 2 skåle, og hviden piskes fast. Riv osten og smør et fad ind i smør og drys det med rasp. I en lille gryde smeltes smøret sammen med revet muskatnød og når det er smeltet tilsættes melet. Rør smøret helt ind i melet og held mælken stille og roligt i, så det blever til en tyk sovs. Tilsæt den halve bouillonterning. Tag gryden af varmen og kom osten i gryden og derefter æggeblomerne under omrøring Vend grydens indhold i skinke og blomkål i en skål, og vend derefter de piskede æggehvider i. Kom det hele i fadet og drys det med rasp. Bag det i ovnen ca. 1 time. stik en smørekniv i gratinen for at tjekke om den er færdig, kniven skal være “tør” når den trækkes ud af gratinen. Nyd den varm. Velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode