Skip to main content

Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff er en varm og indbydende ret kendt verden over, som oprindeligt stammer fra Rusland. Den består af mørt sauteret oksekød, for det meste i strimler, der er simret i en rig og cremet sauce med kraftig dybde. Saucen, fyldig med noter af smør, fløde, løg og paprika, udgør en perfekt akkompagnement til det saftige kød.

Samlet tid
1t. 45 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 900 gr.
    Oksekød i strimler
  • 1 dl.
    Hvedemel
  • 200 gr.
    Bacontern
  • 3 stk.
    Løg
  • 200 gr.
    Champignon
  • 1/2 l.
    Kaffefløde 9%
  • 140 gr.
    Tomatpuré
  • 100 gr.
    Smør
  • 1,5 spsk.
    Paprika Edelsüss
  • 1 tsk.
    Fint salt
  • 1 tsk.
    Friskkværnet peber
  • 1 tsk.
    Cayennepeber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    1t. 30 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at vende kødet i hvedemelet, så alle strimler er dækket af mel.

  2. Varm så en stor sauterpande eller gryde op og tilsæt bacontern

  3. Når dine bacontern er sprøde, tages de ud af panden og der tilsættes nu halvdelen af smøret.

  4. Når smøret er smeltet tilsættes halvdelen af oksekødet og det brunes af i panden. Når det er brunet af i panden, fjernes det og der tilsættes sidste del af oksekødet, som så skal brunes af.

  5. Imens den sidste del bruner af, kan du snitte løgene i grove tern, og snitte champignonerne som du bedst kan lide dem – jeg valgte at gå med skiver.

  6. Når alt kød er brunet af, og fjernet fra panden, tilsættes den sidste del smør og så kommes løg og champignon ned i panden.

  7. Når løg og champignon er stegt godt af og skrumpet en smule, tilsættes tomatpuré og paprika.

  8. Rør det hele godt rundt, så det kan blive stegt af i panden og tilsæt derefter oksekød og bacontern og rør så det hele godt rundt igen.

  9. Når det hele er rørt godt rundt og har samlet sig, tilsættes fløden og der skrues ned på svag varme.

  10. Lad det stå og simre med låg på i 45 minutter på meget svag varme.

  11. Når de 45 minutter er gået smages der til med salt, peber og cayennepeber. Hvis du synes den stadig mangler lidt kraft, kan du tilsætte en grøntsagsbouillon.

  12. Nu er maden klar, så velbekomme! 😉

Går godt til